ChatGPT yeni özelliği sayesinde fotoğrafın çekildiği yeri tahmin ediyor

ChatGPT’nin Görsel Analiz Yeteneği Yeni Bir Yönüyle Keşfedildi

OpenAI imzalı ChatGPT’nin bir süre önce güçlü görsel oluşturma ve analiz özellikleri kamuoyuna sunulmuştu. Bu özellikler, geniş kullanıcı kitlesine hizmet veren ChatGPT’nin görsel analiz yeteneğinin olumlu ve olumsuz yönleriyle ilgili yeni bilgiler ortaya çıkardı.

CHATGPT Fotoğrafın Nerede Çekildiğini Tespit Edebiliyor

ChatGPT, sokak manzaraları, meydanlar veya heykeller içeren bir fotoğraf gönderildiğinde ve “bu resim nerede çekildi?” sorusuyla karşılaştığında, bir tahminde bulunabiliyor. Eğer görüntüde şehir veya ülkeye özgü işaretler bulunuyorsa, ülkeyi, şehri hatta mahalleyi dahi doğru bir şekilde tahmin edebiliyor. Ancak belirleyici bir işaret yoksa, sıradan bir resmi analiz etmekte zorluk çekiyor ve tahminleri isabetli olmuyor.

Bu özellik, doğrulayıcılar için kullanışlı olabileceği gibi, güvenlik ve mahremiyet endişelerini de artırıyor. Yapay zeka, sokak levhalarını, duvarlardaki özel resimleri veya dükkanları analiz ederek bir sonuca varıyor ve bu durum potansiyel kötü niyetli kullanım riskini de beraberinde getiriyor. Çünkü kötü niyetli bir kişi, birinin fotoğrafını alıp ChatGPT’ye yüklerse, fotoğrafın çekildiği yeri tespit edebilir ve bu durum o kişiyi rahatsız edebilir.

Uzmanlar, bu özelliğin belirli kısıtlamalara tabi tutulması gerektiğine inanıyor.

Related Posts

WhatsApp’tan yeni özellik Belgeleri dönüştürmek için tek dokunuş yeterli olacak!

Meta, Android kullanıcılarına yönelik kullanıma sunacağı WhatsApp’a belge tarama özelliği getirmeye hazırlanıyor. Şirket, bu yeni özelliği henüz beta kullanıcılarına açtı. Bu özellik sayesinde fiziksel belgelerin fotoğrafını çekerek bu belgeleri …

Google YZ görüntü oluşturan Imagen 4’ü ücretsiz kullanıma açtı

Google, yapay zekâ destekli görsel üretim teknolojisinde önemli bir adım attı. Şirket, metinden görsele çalışan yeni nesil modeli Imagen 4’ü tanıttı. Şu an yalnızca AI Studio platformu üzerinden erişilebilen model, sınırlı bir süreliğine ücretsiz olarak kullanıma sunuldu.

Büyük tehlikeye 2 yıl kaldı: ‘Ay’a çarpması beklenen dev asteroit, Dünya yörüngesini parçalayabilir’

Bilim insanları, 2032 yılında Ay’a çarpma ihtimali artan asteroid 2024 YR4’ün, Dünya yörüngesindeki uydular için büyük risk oluşturabileceğini açıkladı. Asteroit çarpması sonrası oluşabilecek enkaz bulutu, onlarca yıllık uydu çarpışma yoğunluğunu sadece birkaç günde yaşatabilir.

UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası, Sakarya’da gerçekleştirildi

UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası, Sakarya’nın ev sahipliğinde 24 ülkeden 71 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. İsveçli Edvin Lindh erkekler kategorisinde, Ukraynalı Mariia Sukhopalova ise kadınlar kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu.

YouTube videoları gizlice yapay zeka eğitimi için kullanılıyor

Google’ın Gemini ve Veo 3 gibi video ve ses üreteci dahil olmak üzere yapay zeka modellerini eğitmek için YouTube videolarını kullandığı ve içerik üreticilerinin haberinin olmadığı ortaya çıktı.

KiranaPro veri hırsızlığında belirsizlik sürüyor

KiranaPro’nun ani veri kaybı krizi, şirketin hem iç hem dış tehdit ihtimallerini değerlendirmesiyle karmaşık bir hal aldı. Bengaluru merkezli Hint teknoloji girişimi, verilerinin silinmesinde eski bir çalışanı suçlarken, teknik açıdan dışarıdan …