Grouphug: WhatsApp gruplarını mizah madenine dönüştüren yapay zeka

Avrupa’nın girişimcilik sahnesinde söz sahibi olan deneyimli isim Felix Petersen liderliğinde hayata geçirilen Grouphug, WhatsApp gruplarını yapay zeka kullanarak eğlenceli bir hal almasını amaçlıyor. Şu an için sadece grup sohbetlerinden komik görseller üreterek (meme) dikkat çeken uygulama, gelecek için büyük hedefler taşıyor.

Mizah dolu görseller ilk adım

Hala geliştirme aşamasında olan Grouphug, şu günlerde halka açık bir fonksiyona sahip gibi görünse de asıl amacı daha derin. Ekip, WhatsApp sohbetlerinden elde edilecek mizahın ötesine geçerek, bu özel grup iletişimlerinin potansiyelini keşfetmeyi hedefliyor. Grouphug, resmi websitesinde mizah içeriği oluşturulduktan sonra sohbet verilerinin silineceği konusunda da açıklamalarda bulunuyor.

Şimdilik sadece grup içeriğini espriye dönüştüren Grouphug’un gerçek amacı, kamuya açık internetin dışındaki WhatsApp gruplarının zengin içeriğinden fayda sağlamak. Ayrıca, girişimin ilk yatırım turunda Meta yönetim kurulu üyesi Charles Songhurst gibi tanınmış isimlerden destek gördüğü de belirtiliyor.

Şirketin kurucuları arasında, başarılı bir çıkış gerçekleştiren seyahat markası LostIn’den Joseph Djenandji ve yapay zeka ile makine öğrenimi konusunda 10 yıllık deneyime sahip Matthew Balazsi gibi isimler de bulunuyor.

Related Posts

WhatsApp’tan yeni özellik Belgeleri dönüştürmek için tek dokunuş yeterli olacak!

Meta, Android kullanıcılarına yönelik kullanıma sunacağı WhatsApp’a belge tarama özelliği getirmeye hazırlanıyor. Şirket, bu yeni özelliği henüz beta kullanıcılarına açtı. Bu özellik sayesinde fiziksel belgelerin fotoğrafını çekerek bu belgeleri …

Google YZ görüntü oluşturan Imagen 4’ü ücretsiz kullanıma açtı

Google, yapay zekâ destekli görsel üretim teknolojisinde önemli bir adım attı. Şirket, metinden görsele çalışan yeni nesil modeli Imagen 4’ü tanıttı. Şu an yalnızca AI Studio platformu üzerinden erişilebilen model, sınırlı bir süreliğine ücretsiz olarak kullanıma sunuldu.

Büyük tehlikeye 2 yıl kaldı: ‘Ay’a çarpması beklenen dev asteroit, Dünya yörüngesini parçalayabilir’

Bilim insanları, 2032 yılında Ay’a çarpma ihtimali artan asteroid 2024 YR4’ün, Dünya yörüngesindeki uydular için büyük risk oluşturabileceğini açıkladı. Asteroit çarpması sonrası oluşabilecek enkaz bulutu, onlarca yıllık uydu çarpışma yoğunluğunu sadece birkaç günde yaşatabilir.

UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası, Sakarya’da gerçekleştirildi

UCI Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Şampiyonası, Sakarya’nın ev sahipliğinde 24 ülkeden 71 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. İsveçli Edvin Lindh erkekler kategorisinde, Ukraynalı Mariia Sukhopalova ise kadınlar kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu.

YouTube videoları gizlice yapay zeka eğitimi için kullanılıyor

Google’ın Gemini ve Veo 3 gibi video ve ses üreteci dahil olmak üzere yapay zeka modellerini eğitmek için YouTube videolarını kullandığı ve içerik üreticilerinin haberinin olmadığı ortaya çıktı.

KiranaPro veri hırsızlığında belirsizlik sürüyor

KiranaPro’nun ani veri kaybı krizi, şirketin hem iç hem dış tehdit ihtimallerini değerlendirmesiyle karmaşık bir hal aldı. Bengaluru merkezli Hint teknoloji girişimi, verilerinin silinmesinde eski bir çalışanı suçlarken, teknik açıdan dışarıdan …