Uzmanı uyardı; sahte içkiler hücreleri yavaş yavaş öldürüyor

Prof. Dr. İsmail Tuncer Değim: Evde Alkol Üretmek Zararlı!

Biruni Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tuncer Değim, tüketime uygun içkinin seçkin ilaç, gıda ve içecek firmaları tarafından özel izinlerle elde edilebildiğini, evde üretim için satın alınan ürünlerin ise zararlı madde içerdiğini vurguladı.

Prof. Dr. Değim, alkollü içeceklerin evde yapılmaması gerektiğini belirterek, bu tür içeceklerin sağlık açısından tehdit oluşturabileceğinin altını çizdi.

Evde yapılan alkollü içeceklerin içinde bulunan zararlı maddeler hakkında bilgi veren Değim, teknik alkolün metanol gibi tehlikeli bileşenler içerebileceğini ve bu durumun sağlık için risk oluşturabileceğini ifade etti.

Alkolün vücut üzerindeki etkileri konusunda uyarılarda bulunan Prof. Dr. Değim, alkollü içkilerin uzmanlar tarafından özel formüllerle üretildiğini ve evde yapılmamaları gerektiğini belirtti.

Değim, alkollü içeceklerde kullanılan maddelerin özel AR-GE süreçlerinden geçtiğini ve bu nedenle evde üretmenin tehlikeli olabileceğini vurgulayarak, insanların bu tür içecekleri tüketirken dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Related Posts

Bel fıtığı sanıp doktora gitti, skolyoz olduğunu öğrendi! ‘Erken tanı en güçlü silah’

Şarkıları ve enerjisiyle geniş kitlelerin sevgisini kazanan genç şarkıcı Melis Fis, yoğun konser temposu nedeniyle yaşadığı bel ağrıları sonrası doktora başvurdu. Bel fıtığı şüphesiyle gittiği muayenede, o güne dek sadece adını duyduğu bir rahatsızlığın kendi kapısını çaldığını öğrendi. Skolyoz tanısı alan ve “Skolyoz sadece bir duruş değil, farkındalık meselesi: Farkında ol, destek ol!” diyen Melis Fis, Skolyoz Farkındalık Etkinliği’ne hem şarkılarıyla renk kattı hem de özellikle gençlerde sık karşılaşılan skolyoza yönelik kendi hikayesini içtenlikle anlattı.

Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Fatma Çelik, zayıflama baskısının, yetersiz yemek yeme ve aşırı kilo kaybetmeyle kendini gösteren yeme bozukluğu hastalığı “anoreksiya nervoza”yı tetiklediğini belirtti.

Kelime kaybıyla başlıyor! Sessiz tehdit: Primer Progressif Afazi

Primer Progresif Afazi’nin (PPA), Alzheimer hastalığı gibi diğer demans türlerinden farklı olarak, başlangıçta sadece dil işlevlerini etkilediğini aktaran Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, nadir görülen nörolojik hastalığın belirtileri, tanı süreci ve hastaya yaklaşım yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Uzmanından “kene sayısında önceki yıllara göre olağanüstü bir artış yok” açıklaması

Uzmanından “kene sayısında önceki yıllara göre olağanüstü bir artış yok” açıklaması

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

1500 bilim insanı Antalya’da kongrede buluştu

Antalya’da bu yıl 1500 bilim insanının katılımıyla 4’üncü düzenlenen “Ulusal Dahiliye Kongresi”nde yapay zekadan kronik rahatsızlıklara kadar birçok önemli konu ele alınıyor. Dahiliye Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Seyit Uyar: “Yapay zeka çok hızlı ilerliyor. Bugün biz de artık yapay zekayı kullanıyoruz, kendimizi bunun dışında tutamayız. Klinikte karar verirken, hastalara yaklaşırken de çok kolay ulaşılabilir, güzel sonuçlar veriyor. Kongrede bunu da önemsedik” açıklamasında bulundu.