Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde Ameliyat Skandalı: Doktorun Hasta İle İlgili İddiaları

Dicle Üniversitesi Hastanesi Doktorundan Şok İddia: Hastadan Para İstemiş

Diyarbakır’da bulunan Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde bir genel cerrahi doktoru, ameliyat ettiği hastadan 90 bin lira talep ederek, bu parayı bir kuyumcu IBAN’ına yatırmasını istemiş. Hastanın savcılığa şikayette bulunması üzerine yaşananlar ortaya çıktı.

Aşırı kilo kaybı sonrasında sarkan derilerini düzeltmek isteyen 33 yaşındaki Berivan Önder, Genel Cerrahi Profesörü Burak Veli Ülger tarafından ameliyata alındı. Ancak ameliyat sonrasında sorunlar yaşayan Önder, doktorunun ilgisiz davrandığını öne sürüyor. Önder, ameliyat öncesinde doktorun kendisinden talep ettiği 90 bin lirayı kuyumcu hesabına yatırdığını iddia ediyor.

Berivan Önder, yaşadığı sıkıntıları şu şekilde anlattı: “Operasyon sonrası vücudumda düzensizlikler fark ettim. Doktoruma durumu ilettim ancak herhangi bir yardım alamadım. Hukuksal süreç başlatarak adalet arayışına girdim. Şu an tekrar ameliyat olmam gerekiyor ancak maddi ve manevi olarak zarar gördüğüm için bu mümkün değil.”

Hastane yönetimi ise konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı. Soruşturmanın sonucu merakla bekleniyor.

Ameliyat skandalıyla ilgili detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / RIDVAN KILIÇ – Sağlık

Related Posts

Bel fıtığı sanıp doktora gitti, skolyoz olduğunu öğrendi! ‘Erken tanı en güçlü silah’

Şarkıları ve enerjisiyle geniş kitlelerin sevgisini kazanan genç şarkıcı Melis Fis, yoğun konser temposu nedeniyle yaşadığı bel ağrıları sonrası doktora başvurdu. Bel fıtığı şüphesiyle gittiği muayenede, o güne dek sadece adını duyduğu bir rahatsızlığın kendi kapısını çaldığını öğrendi. Skolyoz tanısı alan ve “Skolyoz sadece bir duruş değil, farkındalık meselesi: Farkında ol, destek ol!” diyen Melis Fis, Skolyoz Farkındalık Etkinliği’ne hem şarkılarıyla renk kattı hem de özellikle gençlerde sık karşılaşılan skolyoza yönelik kendi hikayesini içtenlikle anlattı.

Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Fatma Çelik, zayıflama baskısının, yetersiz yemek yeme ve aşırı kilo kaybetmeyle kendini gösteren yeme bozukluğu hastalığı “anoreksiya nervoza”yı tetiklediğini belirtti.

Kelime kaybıyla başlıyor! Sessiz tehdit: Primer Progressif Afazi

Primer Progresif Afazi’nin (PPA), Alzheimer hastalığı gibi diğer demans türlerinden farklı olarak, başlangıçta sadece dil işlevlerini etkilediğini aktaran Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, nadir görülen nörolojik hastalığın belirtileri, tanı süreci ve hastaya yaklaşım yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Uzmanından “kene sayısında önceki yıllara göre olağanüstü bir artış yok” açıklaması

Uzmanından “kene sayısında önceki yıllara göre olağanüstü bir artış yok” açıklaması

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

1500 bilim insanı Antalya’da kongrede buluştu

Antalya’da bu yıl 1500 bilim insanının katılımıyla 4’üncü düzenlenen “Ulusal Dahiliye Kongresi”nde yapay zekadan kronik rahatsızlıklara kadar birçok önemli konu ele alınıyor. Dahiliye Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Seyit Uyar: “Yapay zeka çok hızlı ilerliyor. Bugün biz de artık yapay zekayı kullanıyoruz, kendimizi bunun dışında tutamayız. Klinikte karar verirken, hastalara yaklaşırken de çok kolay ulaşılabilir, güzel sonuçlar veriyor. Kongrede bunu da önemsedik” açıklamasında bulundu.