ERP pazarının önemli oyuncularından IAS, 35. yılını kutluyor

ERP sektörünün önde gelen firmalarından biri olan IAS, 35. yaşını kutluyor. Şirket, global pazarda lider konumunu koruyarak geçtiğimiz yıl yüzde 37,6 büyüme sağladığını duyurdu. IAS, 32 ülkede 70.000’den fazla kullanıcıya hizmet veriyor ve hedefini, 50. yıl dönümünde kullanıcı sayısını iki katına çıkarmak olarak belirledi.

Yenilikçi Teknolojilerle Dijital Dönüşüm

1989 yılında Almanya’nın Karlsruhe şehrinde kurulan IAS, ERP çözümlerinden başlayarak otomasyon, IoT ve iş zekası gibi yeni teknolojilere odaklanarak büyümeye devam ediyor. Şirket, ofisleri arasında Almanya, Türkiye, Güney Kore, İsviçre’nin yanı sıra Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD’de de faaliyet gösteriyor.

IAS’ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Can Karabiber, şirketin TROIA adlı yazılım dilini sadece dört şirketin geliştirdiğini vurgulayarak, “Canias ERP, üretim süreçlerinde en mantıklı ve pratik çözüm olarak öne çıkıyor” açıklamasında bulundu.

Gelecek İçin Teknolojik Hedefler: Yapay Zeka ve Bulut Çözümleri

IAS, 2025’e odaklanarak yapay zeka, bulut tabanlı çözümler ve gelişmiş veri analitiğine yönelik stratejiler geliştirmeyi planlıyor. Şirket, müşterilerine sadece iş süreçlerini optimize etme değil, aynı zamanda çevik ve sürdürülebilir iş modelleri sunma amacında.

IAS’ın CTO’su Bahtiyar Tan, küresel ERP pazarının 59,5 milyar dolar büyüklüğünde olduğunu ve 2030’a kadar yüzde 11 büyüme öngördüğünü belirtti. Tan ayrıca, bulut ERP çözümlerinin 2025’te 40,5 milyar dolara ulaşacağını ve yapay zeka pazarının hızla büyümeye devam edeceğini aktardı.

Öne Çıkan İşbirlikleri ve Projeler

IAS, dünya çapında büyük markalarla işbirlikleri yaparak dikkat çekiyor. Özellikle Hyundai Motor Group ile Asya, Orta Doğu ve Afrika’daki üretim tesislerine Canias ERP sistemlerini entegre etmek için çalışmalar yürütüyor. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından desteklenen model fabrikalar aracılığıyla dijital dönüşümü hızlandırmayı hedefliyor. Bu fabrikalar, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin Endüstri 4.0 uygulamaları konusunda eğitim alabileceği merkezler olarak faaliyet gösterecek.

Related Posts

KiranaPro veri hırsızlığında belirsizlik sürüyor

KiranaPro’nun ani veri kaybı krizi, şirketin hem iç hem dış tehdit ihtimallerini değerlendirmesiyle karmaşık bir hal aldı. Bengaluru merkezli Hint teknoloji girişimi, verilerinin silinmesinde eski bir çalışanı suçlarken, teknik açıdan dışarıdan …

Windows işletim sisteminin kullanım oranları açıklandı

Windows 11 kullananların sayısı halen istendiği gibi değil. Windows 10 ise halen daha çok kullanılıyor.

Apple’ın 2024 model M4 Macbook Pro’su 1tb SSD ile rekor fiyata geriledi

Apple’ın en yeni 14.2 inç M4 çipli (10 çekirdekli CPU, 10 çekirdekli GPU), 16GB RAM ve 1TB depolama alanına sahip modeli, 1.799 dolarlık normal fiyatından 341 dolar düşerek 1.457,87 dolara geriledi. Bu fiyat indirimi, özellikle Apple’ın depolama …

Dünyanın sonu senaryolarına ve iletişimsizliğe çözüm: ‘Meshtastic’ ile altyapısız mesajlaşma devri

Tüm iletişim ağları çökmüş, telefonunuz işe yaramaz hale gelmiş ve internet işlevsel olarak yok olmuş durumda. Güvendiğiniz insanlarla yardım ve hayatta kalmak için bağlantı kurmanız gerekiyor. Peki ne yaparsınız? Daha da önemlisi, buna nasıl …

Meta eski bir nükleer santrali canlandıracak

Bu stratejik hamle, santralin faaliyetlerini genişletmesine olanak tanırken, Meta’nın da yapay zeka destekli veri merkezlerinin enerji ihtiyacını karşılayarak karbon ayak izini azaltma çabalarına önemli bir katkı sunacak. KAPANMAYA RAMAK KALA GELEN …

Görüntülü görüşmelerin ötesi! Holografik çağrılar gerçek oluyor

Görüntülü görüşmelerin ötesine geçerek, holografik iletişim çağı başladı. Telefonica, Ericsson ve MATSUKO’nun ortak çalışmasıyla geliştirilen yeni teknoloji, holografik çağrıları akıllı telefonlara entegre ederek, iletişimde yeni bir dönemi başlattı …