“Sağlıklı Beslenme Yolculuğum” başladı





Sağlıklı Beslenme Yolculuğum Başladı

BURSA’DA Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Projesi Tanıtıldı

Bursa Valiliği himayesinde, Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde gerçekleştirilen sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam projesi Türkiye’nin en kapsamlı projelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Proje, Bursa genelinde 17 ilçede 1300 eğitimci ve 560.000 öğrenciyi kapsayarak sağlıklı, bilinçli ve aktif bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

Toplumsal Farkındalık Şart

Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otcu yaptığı konuşmada, sağlıklı yaşamın bireysel alışkanlıklarla değil toplumsal farkındalıkla mümkün olduğunu vurguladı. Geçmişte okul kantinlerinde sağlıksız ürünlerin satıldığına dikkat çeken Otcu, son dönemde yapılan düzenlemelerin olumlu sonuçlar verdiğini belirtti.

Beslenme Eğitiminin Önemi

Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ise çocukların sağlıklı beslenmesinin akademik başarı kadar önemli olduğunu vurgulayarak, kötü beslenmenin çocukların fiziksel gelişimini tehdit ettiğine dikkat çekti. Proje kapsamında rehber öğretmenlerin öğrencilere beslenme konusunda rehberlik edeceğini belirten Alireisoğlu, mücadelenin sadece okullarla sınırlı kalmayıp ailelerin de dahil olması gerektiğini söyledi.

Başlangıç

Bursa’da gerçekleştirilen sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam projesine destek veren tüm paydaşlara teşekkür eden Dr. Ahmet Alireisoğlu, projenin sadece bir başlangıç olduğunu ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Projeye dair detayları yakından takip etmeye devam edin.


Related Posts

Bel fıtığı sanıp doktora gitti, skolyoz olduğunu öğrendi! ‘Erken tanı en güçlü silah’

Şarkıları ve enerjisiyle geniş kitlelerin sevgisini kazanan genç şarkıcı Melis Fis, yoğun konser temposu nedeniyle yaşadığı bel ağrıları sonrası doktora başvurdu. Bel fıtığı şüphesiyle gittiği muayenede, o güne dek sadece adını duyduğu bir rahatsızlığın kendi kapısını çaldığını öğrendi. Skolyoz tanısı alan ve “Skolyoz sadece bir duruş değil, farkındalık meselesi: Farkında ol, destek ol!” diyen Melis Fis, Skolyoz Farkındalık Etkinliği’ne hem şarkılarıyla renk kattı hem de özellikle gençlerde sık karşılaşılan skolyoza yönelik kendi hikayesini içtenlikle anlattı.

Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Fatma Çelik, zayıflama baskısının, yetersiz yemek yeme ve aşırı kilo kaybetmeyle kendini gösteren yeme bozukluğu hastalığı “anoreksiya nervoza”yı tetiklediğini belirtti.

Kelime kaybıyla başlıyor! Sessiz tehdit: Primer Progressif Afazi

Primer Progresif Afazi’nin (PPA), Alzheimer hastalığı gibi diğer demans türlerinden farklı olarak, başlangıçta sadece dil işlevlerini etkilediğini aktaran Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, nadir görülen nörolojik hastalığın belirtileri, tanı süreci ve hastaya yaklaşım yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Uzmanından “kene sayısında önceki yıllara göre olağanüstü bir artış yok” açıklaması

Uzmanından “kene sayısında önceki yıllara göre olağanüstü bir artış yok” açıklaması

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

1500 bilim insanı Antalya’da kongrede buluştu

Antalya’da bu yıl 1500 bilim insanının katılımıyla 4’üncü düzenlenen “Ulusal Dahiliye Kongresi”nde yapay zekadan kronik rahatsızlıklara kadar birçok önemli konu ele alınıyor. Dahiliye Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Seyit Uyar: “Yapay zeka çok hızlı ilerliyor. Bugün biz de artık yapay zekayı kullanıyoruz, kendimizi bunun dışında tutamayız. Klinikte karar verirken, hastalara yaklaşırken de çok kolay ulaşılabilir, güzel sonuçlar veriyor. Kongrede bunu da önemsedik” açıklamasında bulundu.