‘Uludağ Enerji Zirvesi’ Bursa’da başladı

BTSO Tarafından Düzenlenen Uludağ Enerji Zirvesi’nde Karbon Hedefleri ve Enerji Yatırımları Konuşuldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından organize edilen Uludağ Enerji Zirvesi’ne, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan da katıldı. Demircan, zirvede yaptığı konuşmada, geçen yıl yayınlanan bir rapora atıfta bulunarak, sıfır karbon hedefleri için yıllık 5 trilyon dolarlık bir yatırım gerektiğini belirtti.

Zirve, BTSO’nun ‘Enerji Konseyi’ liderliğinde ‘Geleceğin Enerji Stratejisi’ temasıyla başladı. Etkinlik, Bursa Business School’da düzenlendi ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Zirvenin açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Demircan, Türkiye’nin enerji sektöründeki hedeflerine vurgu yaparak, yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine dikkat çekti. Türkiye’nin enerji alanında 22 yılda önemli adımlar attığını belirten Demircan, 2035 yılına kadar 117 bin megavatlık kapasiteyi 226 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Demircan ayrıca, sıfır karbon ekonomisine geçişin önemine değinerek, bu dönüşüm için yıllık 5 trilyon dolarlık bir yatırımın gerekliliğine işaret etti. Türkiye’nin enerji bağımsızlığı konusunda zorluklarla karşılaştığını belirten Demircan, ülkenin enerji dönüşümü için sıfır karbon üretimine odaklanması gerektiğini vurguladı.

Diğer yandan, Bakan Yardımcısı Demircan, Türkiye’nin enerji üretiminde kömür gibi kaynaklara olan bağımlılığını azaltma çabası içerisinde olduklarını, doğal gaz ve petrol aramalarını artırdıklarını ve nükleer enerji projelerine devam ettiklerini dile getirdi.

Bursa Valisi Erol Ayyıldız ise kentte düzenlenen Uludağ Enerji Zirvesi’nin önemine değinerek, enerjinin ülke ekonomileri için kritik bir unsura dönüştüğünü belirtti. Vali Ayyıldız, enerji sektöründeki başarılarından dolayı Bakanlığa teşekkür ederken, zirveye liderlik eden BTSO Başkanı ve emek verenlere de teşekkürlerini iletti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, dünya genelinde artan enerji talebine dikkat çekerek, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma için düşük karbonlu çözümler bulması gerektiğini ifade etti. Yeşil enerjinin Türkiye için vazgeçilmez olduğunu belirten Burkay, ülkenin yenilenebilir enerji potansiyelinin bu dönüşümde büyük bir fırsat sunduğunu söyledi.

‘Yerli Teknoloji ve Mega Enerji Yatırımları’, ‘Enerji Yatırımlarında Finansal Dönüşüm: Sermaye Yapıları ve Fonlama Modelleri’ ve ‘Fosil Yakıtlarda Dönüşüm Stratejisi’ gibi konularda 8 panelin düzenleneceği zirveye sektör temsilcileri ve uzman konuşmacılar katılacak.

Related Posts

KiranaPro veri hırsızlığında belirsizlik sürüyor

KiranaPro’nun ani veri kaybı krizi, şirketin hem iç hem dış tehdit ihtimallerini değerlendirmesiyle karmaşık bir hal aldı. Bengaluru merkezli Hint teknoloji girişimi, verilerinin silinmesinde eski bir çalışanı suçlarken, teknik açıdan dışarıdan …

Windows işletim sisteminin kullanım oranları açıklandı

Windows 11 kullananların sayısı halen istendiği gibi değil. Windows 10 ise halen daha çok kullanılıyor.

Apple’ın 2024 model M4 Macbook Pro’su 1tb SSD ile rekor fiyata geriledi

Apple’ın en yeni 14.2 inç M4 çipli (10 çekirdekli CPU, 10 çekirdekli GPU), 16GB RAM ve 1TB depolama alanına sahip modeli, 1.799 dolarlık normal fiyatından 341 dolar düşerek 1.457,87 dolara geriledi. Bu fiyat indirimi, özellikle Apple’ın depolama …

Dünyanın sonu senaryolarına ve iletişimsizliğe çözüm: ‘Meshtastic’ ile altyapısız mesajlaşma devri

Tüm iletişim ağları çökmüş, telefonunuz işe yaramaz hale gelmiş ve internet işlevsel olarak yok olmuş durumda. Güvendiğiniz insanlarla yardım ve hayatta kalmak için bağlantı kurmanız gerekiyor. Peki ne yaparsınız? Daha da önemlisi, buna nasıl …

Meta eski bir nükleer santrali canlandıracak

Bu stratejik hamle, santralin faaliyetlerini genişletmesine olanak tanırken, Meta’nın da yapay zeka destekli veri merkezlerinin enerji ihtiyacını karşılayarak karbon ayak izini azaltma çabalarına önemli bir katkı sunacak. KAPANMAYA RAMAK KALA GELEN …

Görüntülü görüşmelerin ötesi! Holografik çağrılar gerçek oluyor

Görüntülü görüşmelerin ötesine geçerek, holografik iletişim çağı başladı. Telefonica, Ericsson ve MATSUKO’nun ortak çalışmasıyla geliştirilen yeni teknoloji, holografik çağrıları akıllı telefonlara entegre ederek, iletişimde yeni bir dönemi başlattı …